FELUKA GROUP D.O.O.
O nama
Kompanija Feluka osnovana je 1995. godine u Moskvi.

U vreme raspada Sovjetskog Saveza i Perestrojke bila je među prvim firmama u Rusiji koja je isporučivala razvodne ormane sa opremom zapadnoevropskih proizvođača.

Usledila je dobra saradnja sa kompanijom ABB, koja se takođe među prvima pojavila na ovom tržištu. Započeli smo sa isporukama ormana za banke i poslovne prostore, a kako je krenula ekspanzija radova u oblasti telekomunikacija, za mobilnu mrežu najvećeg ruskog operatera MTS, mesečno smo isporučivali 500 razvodnih ormana za bazne stanice na teritoriji cele Ruske Federacije. Zatim slede projekti satelitske telefonije Gold Star sa ukupno 12 baznih stanica u svetu, od kojih smo na teritoriji Ruske Federacije uradili ormane za 3 stanice.

Uz podršku kompanije ABB, vrlo brzo smo postali jedna od vodećih firmi u ovoj delatnosti. U to vreme smo koristili kućišta razvodnih ormana firmi ABB, Eldon, Rittal...

Koristeći iskustva navedenih proizvođača, došao sam na ideju da organizujem sličnu proizvodnju razvodnih ormana u Srbiji 1998. godine.

Tako Evrotehna iz Kraljeva počinje sa radom kao samostalna zanatska radnja 2000. godine, sa uskim programom proizvodnje i samo 10 zaposlenih. Vrlo brzo širimo program proizvodnje i od 2003. godine proizvodimo gotovo sve vrste energetskih ormana, a takođe i REK ormane za industrijsku elektroniku i telekomunikacije. Evrotehna prerasta iz zanatske radnje u fabriku razvodnih ormana sa oko 80 zaposenih radnika.
Od 2004. godine počinje sa radom d.o.o. FELUKA GROUP u Beogradu i zajedno sa fabrikom ormana Evrotehna i OOO Feluka u Moskvi realizujemo projekte u zemlji i inostranstvu.

Sa našim razvodnim ormanima i nabavkom opreme direkno od priozvođača ABB i Schneider Electric, konkurentnim cenama i kratkim rokovima isporuke, zauzimamo vodeće mesto u ovom regionu. Naše dugogodišnje iskustvo u ovoj oblasti nam pomaže da izvršimo najoptimalniji izbor opreme po kvalitetu i ceni za određeni objekat, tako da svi objekti koji su realizovani pre 20 i više godina zajedno sa isporučenom opremom i danas besprekorno funkcionišu.

Predsednik Gračanac Miroljub
© FELUKA GROUP d.o.o. 2015.